top of page
Natuurluisteren workshop
Natuurluisteren workshop

do 11 jul

|

Orveytbos, 8552 Zwevegem, België

Natuurluisteren workshop

Verbinden met het akoestische landschap van bos en veld.

Datum - tijd - locatie

11 jul 2024, 19:00 – 21:00

Orveytbos, 8552 Zwevegem, België

Over deze activiteit

In deze workshop neem ik je mee om naar de natuur te beleven door te vertoeven in het klanklandschap van een bepaalde plaats op een bepaald moment.  Ik koos de omgeving van het Orveytbos in Moen (Zwevegem) aan het kanaal tussen Leie en Schelde voor deze luisterwandeling

Vandaag focussen we ons hierbij op luisteren en stilstaan bij geluid in allerlei vormen. Klank, geluid, horen, luisteren is de rode draad. Ik begeleid je om met behulp van geluid het landschap om je heen te verkennen en te be-leven. We wandelen en staan / zitten regelmatig ook stil. Terwijl we ons verplaatsen of op een specifieke plaats, reik ik je suggesties aan om je attent te maken of te focussen op een ‘laag’ in het geluidslandschap. We luisteren met volle aandacht. We spelen met geluid. Maar kan je ook de stilte ‘horen’?

Aandachtig luisteren verbindt je. Het verbindt je met de natuur en met het landschap, maar het verbindt je ook met anderen en niet in de laatste plaats met jezelf. Waarachtig luisteren of mindful luisteren is een manier om dieper of opnieuw in connectie met de natuur te treden. Het is ideaal om te ontgiften van stress, en wat waardevolle tijd met jezelf en de natuur door te brengen. Tijd gespendeerd in de natuur is altijd een boost voor lichaam en geest.

Deelname: 15€ p. persoon.

In een kleinere  groep: maximum aantal deelnemers: 10 personen.

De stiltewandeling gaat door vanaf 3 ingeschreven personen.

Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie in je mailbox.

Online inschrijven graag voor 10 juli 17u30!

Deel dit natuurmoment

bottom of page