top of page
Natuurluisteren workshop
Natuurluisteren workshop

za 18 mei

|

Orveytbos, 8552 Zwevegem, België

Natuurluisteren workshop

Verbinden met het akoestische landschap van bos en veld.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

18 mei 2024, 16:00 – 18:00

Orveytbos, 8552 Zwevegem, België

Over deze activiteit

In deze workshop neem ik je mee om naar de natuur te beleven door te vertoeven in het klanklandschap van deze plaats en dit moment. Waarachtig luisteren of mindful luisteren is een manier om dieper of opnieuw in connectie met de natuur te treden. Het is ideaal om te ontgiften van stress, en wat waardevolle tijd met jezelf en de natuur door te brengen. Tijd gespendeerd in de natuur is altijd een boost voor lichaam en geest. Ik koos voor deze eerste luisterwandeling de omgeving van het Orveytbos in Moen (Zwevegem) aan het kanaal tussen Leie en Schelde.

Vandaag focussen we ons hierbij op luisteren en stilstaan bij geluid in allerlei vormen. Klank, geluid, horen, luisteren is de rode draad. Ik begeleid je om met behulp van geluid het landschap om je heen te verkennen en te be-leven. We wandelen en staan / zitten regelmatig ook stil. Terwijl we ons verplaatsen of op een specifieke plaats, reik ik je suggesties aan om je attent te maken of te focussen op een ‘laag’ in het geluidslandschap. We luisteren met volle aandacht. We spelen met geluid. Maar kan je ook de stilte ‘horen’?

Aandachtig luisteren verbind je. Verbindt je met de natuur en het landschap, maar verbind je ook met anderen en niet in de laatste plaats met jezelf.

Deelname: 15€ p. persoon.

In een kleinere  groep: maximum aantal deelnemers: 10 personen.

De stiltewandeling gaat door vanaf 3 ingeschreven personen.

Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie in je mailbox.

Deel dit natuurmoment

bottom of page