top of page
Midwinters bosbad
Midwinters bosbad

vr 16 dec

|

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Midwinters bosbad

De diepe rust in het midden van de winter.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

16 dec 2022, 08:30 – 11:30

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Over deze activiteit

Midwinter is het moment van het jaar waarop de zon het laagst aan de hemel staat. Straks komt ze weer langzaam hoger en hoger boven de horizon en krijgen we weer meer én langer licht. Maar Midwinter is het kantelmoment, heel even blijft de zon als het ware 'stilstaan' 

Voor mij is Midwinter één van de mooiste jaarfeesten, omdat 'het licht dan opnieuw geboren wordt' Het is nog volop winter - en soms moet de echte koude zelfs nog komen. De dagen zijn op hun kortst, maar dat betekent tegelijk dat ze vanaf nu weer langzaam langer worden. De natuur in de winter kan even prachtig en wonderlijk zijn als op enig ander moment.

Een bosbad waarin je je door de midwinterse natuur laat uitnodigen om (net als de zon) eens heel even volledig stil te blijven staan is het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven. Je laat je overspoelen door rust en stilte. Je verbindt je met de aarde en de levende wezens om je heen. Je stemt je af met de energie in de natuur en ondanks alle winterslaap om je heen voel je het leven door je stromen.

Deelname: 33€ p. pers. incl. afsluitende bosthee en iets lekkers.

In kleine groep: maximum aantal deelnemers: 6 personen. Het bosbad gaat door vanaf 1 ingeschreven persoon. Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie in je mailbox.

Deel dit natuurmoment

bottom of page