top of page
(Her-)ontdek je natuur!
(Her-)ontdek je natuur!

zo 27 aug

|

Doerak

(Her-)ontdek je natuur!

Dag vol natuurbeleving door Avansa MZW

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

27 aug 2023, 10:00 – 16:00

Doerak, 8510 Kortrijk, België

Over deze activiteit

Wil je jouw band met de natuur aanscherpen? Wil je bewust(er) worden van jouw natuurlijke omgeving? Heb je het gevoel dat het je aan kennis en vaardigheiden ontbreekt om ten volle te durven vertrouwen op jouw natuurlijke band?

Ga dan mee op een dagje natuurbeleving! In de voormiddag ontdekken we wilde planten op een kruidenwandeling en bereiden we met wildpluk onze maaltijd op open vuur. Na de maaltijd kan je kiezen voor een creatief proces waarbij je leert om je eigen houten lepel te snijden uit een stuk groenhout. Lepelsnijden is een proces waarin je de wil en de kracht van het hout ontdekt en dit leert te omarmen.

Of je kan je liefdevolle band met de natuur aanhalen in een bosbad-wandeling. In deze wandeling ziet je aandachtig je zintuigen aan en verlangzaam je bewust je lichaam en geest. Je her-ontdekt je eigen innerlijke stilte en de betovering van de natuur.

We sluiten de dag af met een zomerdrankje, in verbinding met elkaar en de omgeving. Vertragen, kennis opdoen en verbinding maken met de omgeving, je eigen creativiteit ontdekken en vertrouwen krijgen in je zelf en je natuurlijke omgeving staan op het programma. We werken met respect voor elkaar en de natuur en het leave-no-trace principe. Na deze dag heb je jouw eigen natuur een stuken (her-)ontdekt!

Standaardtarief: 45 € - vervangingsinkomen of student : 22,5 € - leefloon of verhoogde tegemoetkoming: 9€

Voormiddag wordt begeleidt door Els Pouseele en Bruno Ledeganck. Lepelsnijden door Bruno Ledeganck.

Inschrijven via: https://avansa-mzw.be/activiteiten/herontdek-je-natuur-2

Deel dit natuurmoment

bottom of page