top of page
Dag met twee bosbaden en een stiltewandeling
Dag met twee bosbaden en een stiltewandeling

za 15 okt

|

Land van Mortagne

Dag met twee bosbaden en een stiltewandeling

Wat brengt de combinatie van een stiltewandeling en een uitgebreid bosbad jou?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

15 okt 2022, 09:30 – 16:30

Land van Mortagne, Zwevegem - Bellegem

Over deze activiteit

Een bosbad brengt je in het hier en nu, volledig aanwezig. Je verstilt en stemt je ritme af op dat van de natuur. Je her-innert je dat je niet los staat van de natuur maar één schakel in het geheel bent. 

En een natuurwandeling in stilte brengt lichaam en geest in beweging. De stress valt van je af en je ziet weer wat belangrijk voor je is. Je krijgt perspectief in de uitdagingen in je leven. Wandelen in de natuur maakt je helder en geeft je de ruimte om naar jezelf te luisteren.

Benieuwd wat de combinatie van bosbaden en een flinke stiltewandeling kan teweegbrengen?

Op deze dag dompelen we ons onder in twee bosbaden in twee verschillende bossen - die we aaneenrijgen met een stiltewandeling. 

Dit wordt een dag voor jezelf, om je spanning weg te laten vloeien, en om je te verbinden met de aarde. De stilte en rust zal in overvloed over en door je heen kunnen stromen. Je krijgt je geest weer helder en komt thuis bij je zelf.

We starten met een bosbad in het Mortagne bos. Stap voor stap sluiten we aan op het ritme van de natuur. We openen onze zintuigen en gronden ons in de aarde. Zo komen we bewust in het hier en het nu.

Vervolgens maken we een wandeling van ongeveer 7 km (geschatte duur: 2 uur) en begeven ons naar het Bellegem bos. We wandelen door de prachtige velden van het Land van Mortagne. De wandeling maken we in stilte, en verbonden met onszelf en onze omgeving. Onderweg nemen we de tijd om te lunchen in open lucht.

Onze voeten brengen ons tenslotte in het mooie, oude Bellegem bos, waar een tweede bosbad ingaan. We zijn nu nog dieper gegrond door de fikse wandeling en elke weerstand is allicht doorbroken. We staan stil bij alle schoonheid en magie van het bos en laten ons verwonderen en betoveren. Helemaal terug in lijn met ons authentieke zelf sluiten we dit bosbad af.

Programma:

9u30 - 11u30: bosbad Mortagne bos

11u30 - 14u30: stiltewandeling + lunch

14u30 - 16u30: bosbad Bellegem bos

Prijs per persoon: 45€. Dit is inclusief lunch (vegetarische broodjes en soep en water) en afsluitende thee / drank en versnapering. In kleine groep: maximum aantal deelnemers: 6 personen. Deze dag gaat door vanaf 3 ingeschreven personen. Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie in je mailbox.

Deel dit natuurmoment

bottom of page