top of page
Dag met een reflectiewandeling en een Imbolc bosbad
Dag met een reflectiewandeling en een Imbolc bosbad

za 28 jan

|

Land van Mortagne

Dag met een reflectiewandeling en een Imbolc bosbad

Eerst even reflecteren om daarna het nieuwe leven alweer te verwelkomen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

28 jan 2023, 09:30 – 16:30

Land van Mortagne, Zwevegem - Bellegem

Over deze activiteit

Op deze 28 januari sluiten we het vorige jaar definitief af met een reflectiewandeling in de voormiddag en openen we het nieuwe (jaar) met een uitgebreid bosbad ter ere van Imbolc in de namiddag.

Een reflectiewandeling is een wandeling die je verbindt met enkele belangrijke momenten uit het verleden (d.i. het afgelopen jaar) aan de hand van enkele vraagstellingen. Even de tijd nemen om je deze momenten te herinneren, helpt je om het jaar dat geweest is definitief af te ronden en je open te stellen voor wat is en wat komen moet. 

Op geregelde tijdstippen tijdens de stiltewandeling, geef ik je een inspiratie, waarna we een tiental minuten gestaag verder wandelen. Je laat een herinnering als antwoord op deze inspiratie naar boven komen uit je geheugen - en laat de natuur je daarbij zeker ook helpen! Na elk stukje heb je een paar minuten de tijd om je gedachten, herinneringen en inzichten neer te pennen voor jezelf. 

De reflecties zijn zorgvuldig gekozen om gevoelens van mededogen, eerbied én verwondering, dankbaarheid en creativiteit op te wekken. Dit zijn gevoelens met een hogere trilling, die je geluksgevoel kunnen verhogen. Door reflectie te combineren met een natuurwandeling (in stilte), laden we onze innerlijke batterijen weer op. Het helpt bij het verwerken van wat we de afgelopen maanden geleerd hebben. En bovendien verdiept het onze ervaringen.

De volledige wandeling zal ongeveer 7 á 8 km lang zijn, maar we wandelen in een rustig tempo. Ik schat dat de wandeling (met ingebouwde schrijfmomentjes) ongeveer een 2u15 á 2u30 zal duren.

We nemen onze lunch in The Local Barn recht tegenover het Bellegem Bos. Deze hoevewinkel biedt een aantal opties om lekker homemade en lokaal te lunchen (quiche, broodje, toast, soep). Prijzen: 12 tot 18 € voor een gerecht.

www.thelocalbarn.be

Na de lunch steken we straat over en dompelen ons onder in het mooie winterse Bellegem Bos. Reeds diep gegrond door de fikse wandeling in de voormiddag, en met het afgelopen jaar dat we mooi afgerond hebben met onze reflecties; nemen we nu de tijd om volledig stil te staan en stil te worden. We laten ons betoveren en verwonderen door alle schoonheid en magie van het bos. Dit bosbad brengt ons helemaal terug bij het ritme van de natuur, en verbindt ons met onze omgeving en uiteindelijk weer met onszelf. We verwelkomen het nieuwe leven in de buik van Moeder Aarde en vieren zo Imbolc, het Keltische lichtfeest.

Programma:

9u30 - 12u00: reflectie-/stiltewandeling

12u00 - 13u30: lunch in Local Barn - Bellegem

13u30 - 16u30: bosbad in Bellegem Bos

Prijs per persoon: 45€. Dit is inclusief afsluitende thee / drank en versnapering. Lunch niet inbegrepen. In kleine groep: maximum aantal deelnemers: 6 personen. Deze dag gaat door vanaf 3 ingeschreven personen. Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie in je mailbox.

(met dank aan www.healingforest.org voor de inspiratie voor deze reflectiewandeling)

Deel dit natuurmoment

bottom of page