top of page
Bosbad voor Zon en Aarde
Bosbad voor Zon en Aarde

zo 22 mei

|

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Bosbad voor Zon en Aarde

Daar waar zon en aarde samenkomen, ontstaat leven!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

22 mei 2022, 09:00 – 12:00

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Over deze activiteit

De zon koestert, verwarmt en voedt alles wat leeft op aarde.

De aarde is noodzakelijk als bedding en beschermt en bewaakt alles wat vorm krijgt, en zich ontplooit door het licht en de warmte van de zon. Door natuurvolkeren wordt de aarde meestal gezien als een moeder en de zon veelal als een vader. Daar waar zon en aarde samenkomen ontstaat alles wat leeft.

Ook wij zijn een samensmelting van de zon en de aarde.

Onze lichamen van vlees, botten en bloed staan voor de aarde, en onze zielen staan voor de zon, waaraan in bijna alle oude culturen kosmische (goddelijke) kracht wordt toegekend.

De aarde leert je om te aarden en te gronden en herinnert je aan je kracht. De zon herinnert je aan je licht, je ziel, je essentie en leert je creatief en energievol te zijn.

In deze shinrin-yoku workshop op het einde van mei - wanneer de energie van de zon alles op aarde tot leven kust - vieren we de verbinding tussen de aarde en de zon. We verbinden ons zelf met onze vorm (lichaam) en met ons licht (ziel). We herinneren onszelf eraan dat we kinderen van de zon en de aarde zijn; dat we in feite zelf de verbinding tussen beide planeten vormen.

Deelname: 33€ p. pers. incl. afsluitende bosthee en iets lekkers.

Deel dit natuurmoment

bottom of page