top of page
Bosbad op Wereld Bijendag
Bosbad op Wereld Bijendag

vr 20 mei

|

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Bosbad op Wereld Bijendag

Leve alle vormen van leven!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

20 mei 2022, 13:00 – 16:00

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Over deze activiteit

Vandaag - op 22 mei - vragen de Verenigde Naties aandacht voor het belang van bijen (en andere bestuivers zoals vlinders, vogels en vleermuizen, enz) op de voedselvoorziening, de biodiversiteit en een algemeen gezond milieu.

De natuur is een vernuftig bewustzijn dat bestaat uit ontelbare met elkaar verweven organismen en levensvormen. Bestuiving van bloemen en bloesems is een fundamenteel proces in dit geheel en zo vormen bestuivers de sleutel tot het behoud van onze biodiversiteit. Sta er eens goed bij stil en je ontdekt: het is pure magie en een bewonderenswaardig staaltje van verbondenheid - bewust of onbewust.

Als mens hebben we dit harmonieuze geheel al serieus verstoord, en het de bijen en hun collega-bestuivers erg moeilijk gemaakt.

Maar jij kan voor jezelf verandering brengen door opnieuw deel van de natuur te worden.

En je wordt weer deel van de natuur door je er deel van te voelen. 

Dat is precies wat een bosbad je brengt ...  en nog veel meer. Wanneer je deze verbinding opnieuw maakt, gaat ook als vanzelf jouw liefde en respect voor alles wat leeft stromen.

Vandaag nemen we een - zoals steeds - een bosbad om te ontvangen van de natuur, wat ze ons steeds maar graag wil geven (verbondenheid, balans, rust, stilte, inzicht). Maar we nemen vandaag vooral ook een bosbad om te geven (liefde, respect, verbondenheid, nederigheid) en om die prachtige schakels in de natuur -  zoals de bijen, vlinders en andere bestuivers - te eren voor hun belangrijke taak.

Deelname: 33€ p. pers. incl. afsluitende bosthee en iets lekkers.

Deel dit natuurmoment

bottom of page