top of page
Bosbad 'buiten de tijd'
Bosbad 'buiten de tijd'

do 28 dec

|

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Bosbad 'buiten de tijd'

Volledig stilstaan in een tijd die niet bestaat!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

28 dec 2023, 09:30 – 12:30

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Over deze activiteit

Veel natuurvolkeren beleefden de tijd door het volgen van de maan. Een jaar bestond uit 12 periodes tussen twee volle manen. Een maanjaar is op die manier 354 dagen lang. Een omloop van de zon - een zonnejaar m.a.w. - duurt 365 dagen.Om het maanjaar ‘vol’ te maken hebben we 12 extra nachten nodig: de Heilige Nachten, Rooknachten of Ruwe Nachten.

De dagen en nachten tussen midwinter en de laatste dag van het kalenderjaar is een mystieke periode: een schemertijd tussen twee jaren die eigenlijk niet echt bestaat - die a.h.w. buiten de tijd valt. Ze is uitermate geschikt om volledig te verstillen, om tijd te maken voor zuivering, voor bezinning en introspectie en om het komende jaar alvast te bekijken.

Gun jezelf de kans om stil te staan bij het afgelopen jaar en alvast te bezinnen op het komende jaar in dit bosbad buiten de tijd. Neem heel bewust wat gas terug, en zoek diepe rust op. Sluit je aan op de stilte, op het diep verscholen of slapende leven en op de energie van de aarde, die nu het meest yin is.

Laat het bos ruimte scheppen in je hart en in je geest en sluit het jaar af dicht bij jezelf, dicht bij je eigen waarheid en je intuïtieve kennis.

Deelname: 33€ p. pers. incl. afsluitende bosthee en iets lekkers.

In kleine groep: maximum aantal deelnemers: 6 personen.

Het bosbad gaat door vanaf 1 ingeschreven persoon.

Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie in je mailbox.

Deel dit natuurmoment

bottom of page