top of page
Bosbad Samhain
Bosbad Samhain

wo 01 nov

|

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Bosbad Samhain

De warme kleuren van vergankelijkheid!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Datum - tijd - locatie

01 nov 2023, 10:00 – 13:00

Bellegembos, 8510 Kortrijk, België

Over deze activiteit

Rond 1 november is het ‘sterven’ in de natuur alom aanwezig. Onze voorouders beschouwden dit moment als het begin van de winter - en vierden het als Samhain. Zij begrepen dat in het sterven de kiem van het nieuwe zit, daarom begon voor hen nu ook het nieuwe (natuur-)jaar.

Dat ‘sterven’ gebeurt echter wel met de nodige praal en pracht! Bladeren maken geen chlorofyl meer aan, de stof waarmee ze zonlicht omzetten in voeding voor de boom en die hen hun groene kleur geeft. Het groen vervaagt langzaam en bladeren van planten en bomen laten nu hun verborgen gele en rode kleuren zien, voor ze los worden gelaten door de boom.

Terwijl de sluiter tussen ‘leven’ en ‘sterven’ het dunst is, hul je jezelf in dit 1 november-bosbad in volledige aanwezigheid met behulp van het liefdevolle bos. De verborgen warme tinten kunnen jezelf aan je eigen innerlijke warmte herinneren. De aardse herfstgeuren stimuleren je eigen connectie met de aarde. Met al je zintuigen neem je waar hoe alles in het bos de beweging naar binnen maakt … hoe de energie in de natuur zich langzaam terugtrekt. Laat je inspireren om ook jezelf de nodige rust en contemplatie toe te staan.

Op dit krachtige moment in het jaar verbind je je met de diepere dimensies van de natuur. Dit leidt je als vanzelf ook tot de diepere dimensies binnen jezelf.

Deelname: 33€ p. pers. incl. afsluitende bosthee en iets lekkers.

In kleine groep: maximum aantal deelnemers: 6 personen.

Het bosbad gaat door vanaf 1 ingeschreven persoon.

Na inschrijving ontvang je alle praktische informatie in je mailbox.

Deel dit natuurmoment

bottom of page